iBoonto vs iamBoonto dan Kotak komen

Sekarang gua tengok banyak sangat contest yang dibuat oleh bloggers. Hadiah pun menarik, ada yang bagi wang, pakej online shopping, dan ada jugak yang menawarkan hadiah domain. Bercakap pasal domain, gua berjaya mendapat free domain dan hosting dari exabytes. Free dengan hanya join contest di page Exabytes @ Facebook. Join contest saja terus dapat kupon 99 rupiah dari Exabytes


Kupon 99 tu gua redeem dengan membeli domain baru iboonto.com(55) dan bakinya untuk hosting 1000MB. Pas dah register domain, gua perlu tunggu sehari untuk domain tu aktif. Gua buat sub-domain baru blog.iboonto.com.

Frequent Questions and Answers

1) Kenapa perlu tukar domain? Gua rasa iboonto.com lagi ringkas dan senang lu nak taip di address bar nanti. Lagipun iboonto.com lagi cool dari iamboonto.com. kan? haha

2) Bagaimana dengan subdomain blog.iamboonto.com plak? Domain dan subdomain iamboonto.com gua akan redirectkan ke blog.iboonto.com. lagipun domain iamboonto gua dah jadikan Parked domain di akaun iboonto.com. Dengan kata lain,lu masih boleh mengakses blog ini dari domain iamboonto.com dan subdomain blog.iamboonto.com


KOTAK KOMEN- Time menunggu domain iboonto.com aktif, gua sempat mengedit blog. Gua dapat ilham baru mengedit bahagian kotak komen. Edit yang simple dengan hanya menambah background, ubah style padding width height dll, kotak komen gua jadi cool.Cool kan? haha... Pasni jangan KO TAK Komen plak.haha...Ada yang mahukan tutorial?

Do you have any suggestion? Add your comment!
Subscribe to my feed | Follow My Twitter | e-mail

21 comments:

alienelliz at: November 24, 2010 at 11:14 AM said...  

best gila ad domain..haha bila nk buat prtndingan kasi ell mng??haha

JRY at: November 24, 2010 at 11:19 AM said...  

haha... gua x sedia lg buat contest. lagipun gua baru mula blik bloging. rilek der xD

p[A]n[A]d[O]L at: November 24, 2010 at 11:43 AM said...  

testing2 kotak komen yg sempoi nie..
haahha

ferry at: November 24, 2010 at 12:15 PM said...  

buntu aku..bg tutorial

JRY at: November 24, 2010 at 3:46 PM said...  

ferry.. mgkin next entri gua bg tutor. hehe..panadol. thnx:)

tqa at: November 24, 2010 at 4:36 PM said...  

jer! aku blajar edit2 since few days ago. main hentam2, try & error.
bnyk aku mau minta tlg ko.
tp aku lupa suda apa aku mo tny. haha. nnti aku tny ko ah~

oh yes, sila buat tutorial pasal comment box ni :P

JRY at: November 24, 2010 at 5:03 PM said...  

haha.. k tqa. ko belajar pelan2 lama2 pandai juak tu.. bkn ssah sgt pun xD. k next post aku bg...

alieff at: November 24, 2010 at 5:06 PM said...  

aduh... maken canggih sini...
aku baru dapat online... line pekak habis.. huhu
weyh, best seyh dapat domain baru. cool la!

Zulfahmi Abidin at: November 24, 2010 at 10:31 PM said...  

wah.hebat la kau nie.cantik.mcm gune pos laju kalau nk comment.hehehe.mane lah ko dapat idea mcm nie.papepon.ko mmg kretip.aku suke blog kau yg kemas nie.iboonto dah mcm iphone pulak bunyinyer.hehehe

Terkini:
1. Sharing Is Kongsi Lah. Sampai Bile Aku Nak Cakap Sharing Tuh Bukan Caring
2. Bilik Kecil Yang Sempit
3. Macam Mana Kalau

JRY at: November 25, 2010 at 1:42 AM said...  

alief. domain free... benda free memang best. hahaha

bro zul. blog bro lg penuh info. jeles gua dmana bro dpt idea buat entri menarik:)

Bya Adawiyah at: November 25, 2010 at 8:00 AM said...  

Lawala pulak kotak comment ni..
*tak mau puji lebih2,kang dia kembang*

JRY at: November 25, 2010 at 8:17 AM said...  

hahaa... puji cmna pun aku ttp humble:P

LINA JALIL at: November 25, 2010 at 11:00 AM said...  

try sikit pos comment..jamin sampai esok x ni?

The Sharkox at: November 25, 2010 at 12:16 PM said...  

Yeah..benda free memang best..

Aku suka makan free..

Ha, jomlah belanja aku. Aku tengah menunggu ni.hahah

Ti Anne Mohd Yassin at: November 25, 2010 at 3:53 PM said...  

heh.. jadi jer, ko lah paling menang kan? hahahaha

amirulez at: November 25, 2010 at 6:06 PM said...  

lawa lah pos laju nie.. hehe

JRY at: November 25, 2010 at 9:14 PM said...  

lina, hahah... smpai dgn kdar segera

bro sharkox, bleh, mai la dtg sabah xD

JRY at: November 25, 2010 at 9:16 PM said...  

anne. haha. ya aku plg menang:P

amirulez tk xD

Afzainizam at: November 26, 2010 at 12:27 PM said...  

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

testing... testing.... cantik woooo...

laju aje sampai comment aku ni...

ni kena bayar takkk kalau nak pos ... tak payah guna pejabat pos

cik EPAL at: November 26, 2010 at 3:23 PM said...  

tah bila tah nak pakai domain sendiri ni. hee

Ahmad Tajuddin Abdullah at: November 26, 2010 at 6:47 PM said...  

salam...ape beza antara blog.iboonto.com dengan iboonto.com??

macam mane nak buat domain ada perkataan blog kat depan??