Obses dengan teman teristimewa!

Hampir mencecah sebulan gua tidak bernafsu update blog ni. Gua memang tiada disiplin dalam berblog. Tiada apa-apa yang gua kejar dalam berblog. jauh sekali duit iklan mahupun populariti... Gua lebih gembira dengan keadaan sebegini.

Bagi yang mengikuti update blog boonto, anda tahu gua sudah upgrade dslr idaman. dslr ni la menjadi teman istimewa gua. Antara salah satu sebab gua tidak update blog kerana meluangkan banyak masa dengan bini baru gua. Bini tua, kereta gua pun kadang2 gua abaikan, sebulan sekali baru cuci... kesian

Sebagai remaja umur 22 tahun, hobi menangkap gambar amat sesuai untuk gua dan remaja2 yang lain(gua rasa la). Gua bukan bermaksud menayang gadget dslr di dalam mall, supermarket dll. Tapi ke arah yang lebih serius! Melihat dunia dengan perspektif lain.

Teluk Villa B&: (Klik 1200x791)

Teluk Villa: (Klik 1200x791)

Gua ternyata obses dengan aktiviti ini. Hobi ini membawa kebaikan kepada gua. Gua banyak menghabiskan masa mencari lokasi gambar untuk genre long exposure. Tidaklah terperap online di depan komputer sahaja. Ataupun memikirkan masalah-masalah cinta remaja dalam social networking.

Apa pun gua tidak ada masa untuk semua itu buat masa ni. Gua hidup bahagia dengan teman teristimewa gua:)

Do you have any suggestion? Add your comment!
Subscribe to my feed | Follow My Twitter | e-mail

23 comments:

Anip at: February 9, 2011 at 3:42 AM said...  

wah~ dah ade dslr, huh ! dah lama aku idamkan, ak suke gak bab2 bergmbr n edit2 gmbr nie.

JRY The Boonto at: February 9, 2011 at 4:03 AM said...  

klu dah cukup budget bro jgn tragak2 beli dslr. lagi awal lg bagus... jgn tunggu2=)

alien at: February 9, 2011 at 9:39 AM said...  

panjat gunung~

pipoq at: February 9, 2011 at 10:02 AM said...  

nice pic taken..jam brape ko snap pic teluk villa tu ?

LINA JALIL at: February 9, 2011 at 12:13 PM said...  

yeyeh..dh update..cantik gmba ko amik..pasni amik gmba lina plak..*muntah hijau..hehhehe

JRY The Boonto at: February 9, 2011 at 12:40 PM said...  

alien. bulan 5 ni mmg da rancang panjat gunung kinabalu.hehe

JRY The Boonto at: February 9, 2011 at 12:41 PM said...  

pipoq- ni time blue hour kira2 10-15 minit pas matahari tebenam. nasib gua sempat ambik.hehe

JRY The Boonto at: February 9, 2011 at 12:42 PM said...  

lina... thanks. tq juak sbb lu la yg push gua update blog ni:)... tangkap gambar lu dgn gepen dan milo ok x? :D

mie at: February 9, 2011 at 1:09 PM said...  

wow!!
menarik gambar ni..
patut la sunyi je blog ni..
eheheeee

hamzah ian at: February 9, 2011 at 1:35 PM said...  

rajin panjat gunung

JRY The Boonto at: February 9, 2011 at 1:57 PM said...  

mie.. tk. tu la pasal. bz outing:)

ian.. gambar tu batu dkt pantai. serupa kabus dkt gunung.

Zulfahmi Abidin at: February 9, 2011 at 5:51 PM said...  

so ko panjat gunung semata mata ko nak amek gambar je ker? ko bangon subuh ke ape ? terbaik la bro.^_^

W. Hidney at: February 16, 2011 at 11:02 PM said...  

org kata picture says thousand words. aku lebih suka lawat blog yg banyak gambar dan tulisnya sedikit.

lagipun people can dictate who you are from your pictures :)

so keep it up

NURUL ATIKA at: March 1, 2011 at 12:03 AM said...  

semua gambar cantik-cantik :)

Zurina J. at: March 19, 2011 at 4:07 PM said...  

Bulih kah aku mau pinjam teman teristimewamu?
Aku jeles sama dia...
kah aku saja jd teman teristimewamu? ahaks. ups...bisa ditembak aku dgn kyataan yg sgt berani ini...:D

Nur Fannun at: June 7, 2011 at 11:57 PM said...  

cantiknya gmbr..klu tak tulis teluk villa mesti ingt tu kt gunung, nmpk effect kabus..mesti pki shuter speed tinggi ni..

Siti Nadzirah Zakariah at: June 8, 2011 at 6:26 PM said...  

wah, dslr! sampai sekarang x mampu beli :(

Diary oF Mine at: July 7, 2011 at 2:15 PM said...  

untunglah ada dslr... jeles2... hehehe.. cantik tu gmbr...

proextender at: September 24, 2011 at 3:39 PM said...  

pergh....cantik giler

Ryan at: December 16, 2011 at 8:10 AM said...  

Pemandanganya sangat indah. di mana itu??

obat tradisional gatal-gatal at: May 8, 2012 at 4:38 PM said...  

Negeri diatas awan ... : so nice

Alynn Nyzaa at: June 4, 2012 at 4:16 PM said...  

lawa gmbr2 tu..^^ done follow ur blog~

dilladoodledat at: August 29, 2012 at 9:01 PM said...  

heh saye org sabah sndri taktaw tmpt2 cmni